علی سلاجقه ۲۸ فروردینماه در نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست کشور در چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت بحث دانش بومی، اظهار کرد: سالها در منابع طبیعی به استانها اعلام شد که دانش بومی منابع طبیعی کشور احصا شود، با روی کار آمدن دولت سیزدهم بر مکتوب شدن دانش بومی محیط زیست تاکید شد که امید است این دانش شروع و پیوندی میان دانش نوین و بومی باشد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: در حقیقت باید دو موضوع توسعه و محیط زیست در یک توسعه متوازن قرار گیرند، باید محیط زیست کشور ارزشگذاری اقتصادی شود که تا شهریورماه امسال ۹۲ درصد از پهنه کشور در قالب ۱۳ شاخص، ارزشگذاری اقتصادی خواهد شد.
وی افزود: لازم است با دید بصیر به طبیعت نگاه کنیم، در حقیقت گویشها و فرهنگها مبتنی بر طبیعتی است که خداوند آنها را آفریده، البته در طبیعت به دانش بومی و خردهپا توجه نمیشود که این نشان از بی توجهی به داشتههاست.
سلاجقه یادآور شد: دانش بومی که پیشینیان به آن توجه داشتند امری اکتسابی و ریشهداری است و توسعه صنعت بدون توجه به این دانش، توسعهای ناپایدار است، در صورتی میتوان به توسعه پایدار رسید که به داشتههای خود نگاه کنیم و تجارت درونزای محیط زیست کشور را از طریق دانش بومی سامان دهیم.
وی گفت: باید دانش بومی در راستای دانش نوین احیا و مورد توجه قرار گیرد و چنین همایشهایی ادامهدار باشد و با روحیه پیش رویم تا دبیرخانه دائمی این همایش بتواند کشور را به پایداری برساند، از طرفی دانش بومی احیا، استفاده و در دستور کار قرار گیرد.
معاون رییس جمهور و رییس محیط زیست کشور در ادامه با اشاره به شعار سال، تصریح کرد: شعاری که سالانه از سوی مقام معظم رهبری بیان میشود به عنوان حکم تلقی شده، به طوری که چندین سال مسائل اقتصادی در دستور کار قرار گرفت، درواقع شعارها کاملا موشکافانه و آینده نگرانه انتخاب میشود.
وی ادامه داد: در صورتی که زیرساختها مشکل داشته باشد هیچ وقت تولید اتفاق نمیافتد، از طرفی باید مولفههای چهارگانه محیط زیست در کشور روز به روز قویتر شود تا تولید مبنا قرار گیرد.
سلاجقه گفت: حفظ محیط زیست بر عهده همه آحاد جامعه است، در ابتدای دولت مشارکت مردم محقق شد به طوری که بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست کیفیسازی خواهند شد.
معاون رییس جمهور و رییس محیط زیست کشور افزود: به فنس کشی اعتقادی نداریم اما باید رابطه انسان و محیط زیست یک رابطه دو طرفه و قانون مدارانه تعریف شود و بتوان از ظرفیت سمنها استفاده کرد.
وی بیان کرد: بارها اعلام کردیم که بن بست در محیط زیست وجود ندارد و باید مولفههای اصلی محیط زیست کشور و استان حفظ شود تا توسعه محقق شود زیرا جامعه نیازمند توسعه است، گرچه در راستای جهش تولید کارگروهی تشکیل شده و تا هفته آینده ساز و کار مشارکت مردمی مشخص خواهد شد، البته آییننامههای قانون حفاظت و حیات وحش به زودی تدوین خواهد شد تا از این طریق بتوان محیط زیست کشور را با مسائل نوظهور به روز کرد.
سلاجقه ادامه داد: تا هفته آینده نگاشت اولیه در بحث ساز و کار مردم در بحث محیط زیست تقدیم دولت میشود، از طرفی اتصال تولید کشور به توسعه پایدار و ضوابط استقرار محیط زیستی را با چنگ و دندان حفظ میکنیم.
معاون رییس جمهور و رییس محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: محیط زیست به عنوان بخش زیرساختی در کشور مطرح بوده تا جهش تولید به نحو مطلوب انجام شود، از طرفی رشد اقتصادی دولت در سال گذشته ۵.۴ درصد و حتی به ۷.۸ درصد رسید، به طوری که ایران در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه از لحاظ جهش و رشد اقتصادی رشد مناسبی داشته است، قطعا اطمینان داشته باشید مباحث اقتصادی از سوی دولت به نحو مطلوب مدیریت و هر چه سریعتر مسائل اقتصادی روزهای خوبی را تجربه خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره تنبیه رژیم صهیونیستی و با بیان اینکه در ۱۴ می ۱۹۴۸ دنیا تحت تاثیر فرزند ناخلفی قرار گرفت که منطقه خاورمیانه را به شدت تحت تاثیر قرار داد، اظهار کرد: این فرزند ناخلف مقاصدی را در منطقه ایجاد میکرد که حتی محیط زیست منطقه را با مشکل مواجه کرده بود و این رژیم برای اولین بار سیلی محکمی خورد که این اتفاق تنها از باب تنبیه بود و موجب شد دل همه انسانهای آزاده جهان شاد شود.
معاون رییس جمهور و رییس محیط زیست کشور گفت: البته میتوان گفت چند اشتراک میان این مساله و مساله محیط زیست وجود دارد، زمانی که در عرصه محیط زیست کشور، گونه در حال انقراض مجددا متولد میشود همه از این اتفاق شاد و بر عکس اگر گونه در حال انقراض تلف شود همه افسرده خاطر میشوند.
رییس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به عملیات وعده صادق، با بیان اینکه به اذعان دشمن این اتفاق شگفت انگیز بود، تصریح کرد: این اتفاق نشان داد که مردم ایران پای منافع ملی خود هستند و از این طریق انسانیت هویدا شد، دنیا این احساس را داشت که شرایط در حال تغییر است و امیدواریم این امر پیش درآمدی بر ظهور باشد.
نظر شما